Vael Trabelsi (©RK Dinamo)
Vael Trabelsi (©RK Dinamo)

Zvanično: Tunišanin pojačao Dinamo

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.09.23. | 11:14

Pančevci predstavili desnog beka Vaela Trabelsija

Kao što je Mozzart Sport najavio još pre dve nedelje, dres rukometaša pančevačkog Dinama naredne sezone nosiće iskusni desni bek iz Tunisa Vael Trabelsi.

Sve administrativne stvari su završene, pa je klub predstavio peto pojačanje ovog leta. Radi se o nekadašnjem reprezentativcu Tunisa koji je igrao za najveći klub u ovoj zemlji Esperans, branio je boje Al Aina u Ujedinijenim Arapskim Emiatima, a igrao je i u Kataru.

Izabrane vesti

Sa mladim Vukom Novakovićem činiće tandem desnih bekova tima koji s klupe predvodi Dragan Marković. Pre Trabelsija, u grad na Tamišu ovog leta su stigli pivotmen Ilija Bogdanović, golman Nikola Ćirović i bekovi Radovan Ostojić i Stefan Ilić.

Dinamo je ovog leta ostao bez dvojice levorukih bekova, Milana Golubovića (Vojvodina) i Alekse Miloševića (Dubočica). Trener žuto-crnih Dragan Marković imaće znatno izmenjeni tim u odnosu na prošlu sezonu. Od prošlogodišnjih rukometaša ostali su golman Nemanja Marjanović, stub odbrana Duško Čelica, juniorski reprezentativac Veljko Čabrilo, krila Miloš Kostadinović, Boris Dernjei i Marko Perović.

Otišao je najbolji igrač u prethodne dve sezone Danilo Radović koji je pojačao nemačkog drugoligaša Minden, a grad na Tamišu napustili su, osim dvojice desnih bekova, i levi/srednji bek Aleksa Jaćimovski (Jugović), levo krilo Stefan Sunajko (Vojvodina), pivotmeni Uroš Pavlović (Metaloplastika) i Borislav Urta (Crvena zvezda) i iskusni golman Obrad Ivezić.

Trabelsi će biti treći Tunišanin u srpskoj rukometnoj Superligi. Dres Vojvodine nose levi bek Mohamed Aziz Aidi i pivotmen Maruan Šuiref, dok su prethodnih godina gol Novosađani čuvali isksuni Ahmed Bedui i Idris Drisi, takođe iz ove zemlje sa severa Afrike.

Dinamo novu sezonu počinje u subotu (19.00), kada gostuje italijanskom Meranu u prvom meču prvog kola EHF kupa, a četiri dana kasnije Pančevci idu na noge Vojvodini u Novom Sadu u Superligi Srbije.



tagovi

RK Dinamo PančevoRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara